+90 216 592 35 05

Politika

Politika

Kalite Politikamız

Ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve kalite yönetim sistemimizi sürekli iyileştirerek, uygulanabilir şartlara uyarak, çalışanlarımız, müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız için yarattığımız mutluluğu her geçen yıl arttırmaktır.

 


 

Gıda Güvenliği Politikamız

“Güvenli ve sağlıklı gıda herkese ve ekonomik olarak ulaşmalı” prensibi ile yola çıkarak, hammadde tedarikinden son ürüne kadar üretimin her aşamasında kontrollerini gıda güvenliği yönetim sistemine ve yasal şartlara uygun olarak gerçekleştirir, sağlıklı, güvenli unlu mamul üretir. Çalışanların gıda güvenliği bilincini en üst düzeyde tutmak, müşteri bilinci oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak adına süreçlerini hedeflerle destekleyerek sürekli iyileştirme çalışmaları gerçekleştirir.

 


 

Çevre Politikamız

Yaşadığımız çevrenin gelecek nesillere emanet olduğunun farkındalığıyla iklim değişikliğine uyum, biyoçeşitlilik ve ekosistemin korunması için tüm faaliyetlerimizde uygunluk yükümlülüklerini (mevzuatlara uyumu) ve sıfır atığı ön planda tutmaktadır. Bu doğrultuda doğal kaynakları korumayı, tüketiminin azaltılmasını ve verimli kullanımı ile kirliliğin önlenmesi konusunda çalışmalar yapmaktır. Bu konuda personellerde farkındalığı arttırarak çevre amaç ve hedefleri oluşturup sürekli iyileştirme kanallarını ayakta tutmak adına “yaşanılabilir çevre varsa, bizde varız” ilkesini benimseyerek çalışmalarını yürütmektedir.

Akhisar Ekmek, çevreyi “geçmişten miras alıp, gelecekten ödünç aldığının” farkındalığını yaşayan bir unlu mamul üreticisi şirkettir. Bu nedenle yürütmüş olduğu tüm faaliyetlerde çevre olgusunu ön planda tutmakta ve her faaliyet basamağında çevreye olumlu ve olumsuz katkılarının ne olduğunu/olacağını dikkate almaktadır. Akhisar Ekmek oluşturmuş olduğu çevre hedeflerini ölçmeyi ve veri analizlerinin sürekli gelişimin değişmez bir parçası olduğunu bilir.

Akhisar Ekmek yasal mevzuatlara uyumu bir zorunluluktan öteye sistemin değişmez bir parçası olarak görür. Çalışanlarında ve paydaşları ile ilişkilerinde çevre bilincinin arttırılmasına yönelik çalışmalara önem verir. Çevreye karşı sürdürebilirlik politikalarıyla sorumluluklarını en üst düzeyde hissetmekte ve bu kapsamda gerekliliklerini yerine getirmek için varoluş enerjisini en üst düzeyde kullanmaya çalışmaktadır.

 


 

İş Sağlığı ve Güvenliği Politikamız

“Önce iş güvenliği prensibiyle insanların sağlığı önemlidir” felsefesi ile yola çıkan Akhisar Ekmek iş kazası ve meslek hastalıklarını önlemek için İSG risklerini belirler, değerlendirir ve riski azaltmak için gerekli aksiyonları almaktadır. Çalışanlara ve diğer insanlara ergonomik, sağlıklı ve güvenli iş ortamının oluşması için İSG ile ilgili yasal mevzuata, uygunluk yükümlülüklerine uymayı, önleyici ve düzeltici yaklaşımlarla tüm teknolojik gelişmelerden faydalanmayı taahhüt etmektedir. Sürdürülebilir İSG yönetim sistemi oluşturmak ve sürekli iyileştirmek için takip edilen veriler üzerinden hedeflerin belirlenerek gözden geçirilmesi sağlanmaktadır. Çalışanlarımızda ve tedarikçilerimizde güvenli çalışma ve yaşam kültürünün oluşturulması ve farkındalığın sağlanması için çalışmalar yapmaktadır.

+90 216 592 35 05